Voip telefonie

Een aantal functies

Wachtmuziek
Sms-berichten
Presentielijst
Groepsgesprek
Meeluisteren
Keuzemenu
Adressenboek
Rapportage
Gespreksopname
Outlook-integratie
Mobiel als Xelion-telefoon

Softphone installeren op je PC

App Installatie en gebruik (IOS)

App Installatie en gebruik (Android)

VEELGESTELDE VRAGEN

Alles wat je wilt weten over de Xelion-app in minder dan 20 vragen

Door de Xelion-app op uw smartphone te installeren hebt u altijd verbinding met de Xelion VoIP-centrale. U integreert de mobiel met Xelion en beschikt daarmee over onder andere presence, zakelijk adresboek, gespreksopname en in/uitgaand bellen via één vast nummer. In de brochure Highlights Xelion App vindt u een beschrijving van alle functies van de Xelion-app.

U heeft toegang tot het zakelijk adressenboek en ziet of uw collega’s beschikbaar zijn. Via de verkorte kiesfunctie kunt u collega’s en relaties uit het adresboek direct bellen. Ook chatten of sms’en is mogelijk. Maar de meest krachtige functie is dat uw mobiel altijd communiceert via de Xelion-centrale. Als u uitbelt, wordt automatisch uw zakelijke telefoonnummer meegegeven (ook onderweg). En als u een inkomend gesprek binnenkrijgt op uw zakelijke nummer, ziet u direct wie er belt en wordt het gesprek automatisch opgeslagen (als u dat wenst).

Elke smartphone met iOS of Android kan de Xelion-app downloaden. De app werkt uiteraard alleen als u op kantoor met Xelion werkt. De app zorgt voor een verbinding met de Xelion-centrale, waardoor het mogelijk is gegevens uit het centrale Xelion-systeem op uw mobiel te gebruiken.

Er is een Xelion-app beschikbaar die specifiek bedoeld is voor tablets die gebruik maken van iOS. Door de app aan te passen aan het scherm en de eigenschappen van de tablet maakt u nog beter gebruik van de krachtige mogelijkheden om vast en mobiel samen te voegen.

Met Doorschakelbellen is het mogelijk vast en mobiel onder één nummer bereikbaar te zijn. Dus als u belt met uw mobiel, wordt uw vaste nummer meegegeven en ook als u gebeld wordt, ziet u direct vanuit het Xelion-adresboek wie er voor u belt. Om gebruik te maken van Doorschakelbellen heeft u een telefoonnummer nodig dat door de beheerder in de Xelion wordt geregistreerd (niet zichtbaar voor bellers). Dit nummer zorgt er voor dat uw smartphone met Xelion communiceert, zonder dat een 06-nummer wordt meegestuurd.

a) Een Xelion-licentie in de Xelion-tenant voor de gebruiker. Voor een licentie om een smartphone te koppelen berekent E-VOIP een maandelijks bedrag.

b) Als u onder één nummer bereikbaar wilt zijn ook een extra telefoonnummer dat wordt gebruikt om de mobiel met Xelion te verbinden. Of aan een extra nummer kosten zijn verbonden, hangt af van de SIP-trunk-provider die wordt gebruikt.

Als enige biedt Xelion de mogelijkheid om vast en mobiel te integreren zonder vast te zitten aan een specifiek mobiel netwerk. De Xelio-app is geschikt voor alle 3G/4G-netwerken. U hoeft dus niet van provider te veranderen of extra kosten de maken. U houdt de keuzevrijheid om te kunnen veranderen van mobiele provider zonder vast te zitten of functies kwijt te raken. De gebruiker behoudt dus de controle!

Ja dat kan, gedeeltelijk is er overlap in functies. Zet in dat geval op een rij welke functies belangrijk voor u zijn en of u extra wilt betalen voor een vast-mobiel abonnement gebaseerd op een SIM-kaart (zoals KPN of Vodafone bieden). De keuze is aan u.

Als u een ‘sip client’ op uw smartphone installeert, is het mogelijk over wifi te bellen. Dan kunt u nog steeds de Xelion-app gebruiken, maar u belt dan niet over 3G. Of dit kostentechnisch interessant is, hangt af van het mobiele abonnement dat u hebt. Als u afgekochte belkosten heeft, heeft bellen over wifi sowieso geen voordeel.

Als u met de Xelion-app belt, loopt het gesprek naar Xelion en vervolgens naar de persoon die u belt. Een deel van de belkosten gaat via de mobiele telefoon naar Xelion. Afhankelijk van uw belprofiel kunt u kiezen voor afgekochte belkosten (onbeperkt bellen) of een bundel met belminuten. Het verkeer dat via Xelion loopt naar de belbestemming gaat via de SIP-trunk.

Als u belt met de Xelion-app, gaan gesprekken over 3G, dus daarvoor gebruikt u geen data. Om een nummer te zoeken of een gesprek op te zetten, gebruikt u wel de databundel. Daarvoor hebt u niet veel bandbreedte nodig. Meer specifiek: om iemand te vinden via het adressenboek is ongeveer 5,2kb nodig en om te gaan bellen (‘prepare Forward Dialing’) 0,3kb.

De kwaliteit van 3G is betrouwbaar en geaccepteerd door gebruikers. Wij kunnen geen garanties afgeven aan gebruikers als gesprekken over 4G gaan. Ook ‘roaming’ van gesprekken (als u uit de auto, trein belt) is verre van ideaal. Ten slotte is een nadeel van bellen over 4G dat op Apple-smartphones een gesprek weggeduwd wordt als er een tweede gesprek binnenkomt over het mobiele netwerk. Kortom: op dit moment is de kwaliteit van 3G simpelweg beter.

Alles wat u zakelijk belt, gaat via de Xelion-app en privégesprekken gaan via de ‘dialer’ van uw smartphone. Door de Xelion-app te deactiveren bent u zakelijk niet meer bereikbaar, maar ontvangt u nog wel privé-telefoontjes. De Xelion-app kan met één klik worden geactiveerd, zonder dat u in de instellingen iets hoeft te wijzigen. Makkelijk dus.

Met de Xelion kostenregistratie-tool kunnen alle gesprekken op de Xelion-server worden geregistreerd. Declaratie van zakelijke gesprekken wordt daardoor eenvoudig. De werkgever kan per periode automatisch een overzicht van het aantal gesprekken en de gemaakte kosten uit het systeem opvragen en uitbetalen. Geen gedoe met bijhouden van gesprekken of inleveren van bonnetjes.

De Xelion-app is intuïtief en u kunt er direct mee aan de slag. Gebruikers die toch uitleg willen, kunnen de verkorte handleiding raadplegen. En voor wie echt het maximale uit de app wil halen, is er een uitgebreide handleiding. De documentatie voor gebruikers vindt u op www.e-voip.nl/gebruikers. Voor beheerders is er een instructie hoe de Xelion-app geïnstalleerd moet worden en hoe in Xelion de configuratie ingesteld moet worden.

Voor het gebruik van de app dient aan de volgende voorwaarden te zijn voldaan:
a) u hebt een smartphone met minimaal iOS versie 8 of Android 4.2
b) de systeemlicentie van Xelion moet 6.10 of hoger zijn
c) om met één nummer zowel vast als mobiel te kunnen bellen, hebt u ook een extra telefoonnummer nodig om te kunnen doorkiezen

Er is ook een Xelion-app voor smartphones met een lagere versie dan iOS 8 of Android 4.2. Met deze versie kunt u echter geen gebruik maken van Doorschakelbellen.

De communicatie tussen de server en de app verloopt via een SSL-verbinding, waardoor een beveiligde verbinding tussen de smartphone en Xelion wordt gebruikt. Ook is het niet mogelijk dat andere apps op de smartphone het adressenboek leegtrekken of dat zakelijke chatberichten op een onbekende server komen te staan (zoals bij WhatsApp).

KLANTEN AAN HET WOORD

“Zeer tevreden over de oplossing en vooral de extra service en het advies dat E-VOIP geleverd heeft.
Zeker een aanrader”.

Arthur van der Reep – Dox@work